Zeer slecht rapport Mobiscore.

Zeer slecht rapport Mobiscore.

Putte bekleedt in de mobiscore de laatste plaats in de regio!

De Mobiscore is het nieuwe instrument van de Vlaamse overheid dat aangeeft hoe vlot belangrijke voorzieningen bereikbaar zijn vanuit je woning.

Met een score van amper 5,4/10 draagt Putte-centrum de rode lantaarn in de Mechelse regio. Vooral de 60+ begrijpt dit resultaat.

De voorbije jaren sloten zeer veel winkels, banken en gemeentediensten zoals politie en hun deuren in de kernen van Peulis, Beerzel en Grasheide. Dat werd recent nog maar eens pijnlijk in de verf gezet door de aankondiging dat ook de bib van Beerzel de deuren zal sluiten aan het einde van het jaar.

Ondertussen werd er wel massaal gebouwd en verkaveld, wat tot een grote bevolkingsgroei leidde.

Om echter in Putte Centrum (Markt) te geraken zijn velen onder ons genoodzaakt de bus, fiets of auto te nemen.

De auto naar Putte Centrum is op bepaalde momenten van de dag echter een processie van Echternacht en naar eco mobiliteit af te raden.

De fiets leent zich zeker voor deze korte tot middellange afstanden, hier doet Open Putte dan ook een warme oproep aan het gemeentebestuur om belangrijke budgetten te voorzien om alternatieve en veilige fietsverbindingen te maken naar het centrum en naar alle scholen vanuit àlle kernen.

De Lijn kan samen met het gemeente bestuur via het nieuwe plaatselijke regio overleg platfgorm zorgen dat alle kernen een busverbinding krijgen met Putte Centrum (halte aan de markt) met een moderne en comfortabele bushalte én info borden met electronische info over wachttijden, aansluitingen en dergelijke (zie bv aan Heist Op Den Berg station).

Een verbinding vanop de markt naar alle klinieken (Bonheiden, Mechelen en Lier) en stations (Mechelen, Heist Op Den Berg en Lier) is hier ook aangewezen.

Verplaatsingen binnen de gemeente Putte met de Lijn zouden ook gratis kunnen zijn of tegen een zeer lage kostprijs, zodat je wagen thuis blijft.

Bereikbaarheid is ook te voet, hier vraagt Open Putte degelijk onderhouden voetpaden met overal een vrije doorgang van minimum één meter. Dat zeker en vooral voor onze mindervaliden en slechtzienden, met overal aan de oversteekplaatsen verlaagde boordstenen.

Maak tevens onze trage wegen in de gemeente terug overal open en toegankelijk met een geregeld onderhoud

Je zal merken dat wandelaars, fietsers en onze schoolgaande jeugd deze dan terug massaal zullen gebruiken!

Hier kan onze huidige meerderheid van NV.a en Open VLD (lijst burgemeester) eens een werkbezoek brengen aan onze buur gemeente Sint-Katelijne-Waver waar de voorbije jaren met dezelfde partijen (aangevuld met SP.a) zeer mooi werk is verwezenlijkt, een aanrader!!

Gemeentebestuur geen woorden, maar daden helpen u weg van de laatste plaats in deze Mobiscore lijst.

DOEN !!